19 Mayıs 2013 Pazar

Lanetli Mary efsanesi .

Bloody Mary, "Lanetli Mary" anlamına gelen bir efsanedir ve Mary adında, 150 yıl önce yaşamış olan bir kızın ölüm hikayesini anlatır.
150 yıl önce sahip olunamayan teknoloji yüzünden, kalbinden rahatsız olunduğu anlaşılamayan kızın ailesine, kızları Mary'nin öldüğü söylenir. Kızlarının ölümüne anlam veremeyen ailesi, cenaze töreninden önce kızın koluna bir ip ve ucuna da bir çan bağlarlar. Burdaki amaç, kızlarının o ipliği çekerek çanı düşürmesi ve yaşadığının anlaşılmasıydı. Cenaze gömüldükten sonra, üzgün olan aile bir barda içki içmeye giderler ve dönüşte de mezarlığa giderler. Gittiklerinde, çanın yerde olduğunu gören aile mezarı kazarak tabutu çıkarırlar. Tabutu açtıklarında kızlarının aslında yaşadığını ve çanı çektikten sonra tabutu açmak için tırnaklarıyla tabut kapağını kazıdığı fark edilir. Ailesi kızları Mary'nin ellerini kanlar içinde, ve kendisini de ölü şekilde bulurlar. Ve bu olay sonrası doktorlar, "Kızımızı canlı gömdünüz." tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır.
Söylentilere göre, ayna karşısında gerçekleştirilen 3 farklı yöntemle, Mary bulunan ortama geliyormuş. Bu yöntemler şunlardır; -Karanlık bir odada ayna karşısında, 3 kez "Bloody Mary" demek. (Efsaneye göre, bu yöntemi kullanan kişinin çok büyük bir sırrı varsa,-Örneğin bu birinin ölüm nedeni olmak olabilir- Mary gözünüzü çıkarır ve yüzünüze zarar verir.) -Yine aynı şekilde karanlık bir odada, ayna karşısına geçip 13 kez "Bloody Mary" demek. (Bu yöntemi kullanınca da, Mary sadece söyleyen kişiye görünüyor ve saldırıyor.) -Son yöntem ise; Banyoya gitmek ve aynaya bakarak 13 kere “I believe in Mary Worth” (Mary Worth’a inanıyorum) demektir. Bunu söyleyene ne olduğu bilinmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder