25 Mayıs 2013 Cumartesi

Gerçek Bloody Mary Efsanesi ?

Aslında Bloody Mary bir kız değildir, o bir cindir. 1800'lü yılların başında Mary isimli bir genç kız aynada kötü şeyler gördüğünü söyler ailesine, aile inanmaz ve Mary'ye deli muamelesi yaparlar. Mary aynada cini görmeye devam eder, gerçek bir bunalıma girer ve ölür. Öldüğü zaman aynadaki cin ortaya çıkarak Mary'nin vücudunu esir alır. Gözleri oyuktur çünkü Mary cini görmek istemediği için gözlerini oyar.
Bu bir mit değildir, gerçektir aynaya ''Bloody Mary'' denildiği zaman Mary adı verilen cin gelir, büyük bir sırrınız varsa ve suçlu iseniz gözlerini oyar. Bilimsel olarak da denenmiştir


 Fakat ;
Hangisi'nin doğru olduğu hakkında bir bilgim yok fakat araştırıyorum.
1.Verdiğim bilgiyi bir arkadaşım söylemişti 
2.Verdiğim resim vikipedi tarafından yayınlanmış. 

3 yorum:

  1. Bilimsel olarak denetlenmistir= arkadasim soyledi . Ahahahha :D . Isin asli su: ben de bi suredir bu konuyi arastiriyorum. 2 farkli teori var birincisi vikipedinin resmini attığın yazisinda anlatiliyor. Ikincisi ve daha mantikli gelen de su: ingiltere nin 1. Mary adindaki kralicesi -lakabi bloody mary dir- yaptigi protestan katliamindan dolayi boyle bir efsaneye isim olmustur. 1.mary cok dramatik ve uzucu bir hayat yasadi bunun sonucu olarak da milyonlarca insanin olumune sebep oldu. Babası tahtinin varisinin erkek olmasini istiyordu. Mary nin annesinin dogurdugu her cocuksa kizdi. Marry hayatta kalan en buyuk kardesti. Ama erkek cocuk olana kadar denendi. En sonunda annesi menopoz a girdi. Bunun uzerine kral yeni bir es aldi ve mary yi mülteci ilan etti. Annesi olene kadar onu gormesine izin verilmedi. Kral yeni esinden istedigi erkek varisleri almisti. Bunun uzerine oglu 9 yasindayken tahta gecti. Ulkede protestanlik hakimiyeti vardi. Mary saraya geri cagirildi ve itibari tekrar kazandirildi. Prenses mary koyu bir katolikti. Uvey kardesi yani kral ona kendi meshebini kabul ettirmeye calistiysa da basaramadi. O oldugunde yanlis hatirlamiyosam mary 34 yasindaydi. Baska bir taht degisimi daha oldu ve bundan bir sure sonra lady jane i tahta gecirmeye calistilar. Onun hukumdarligi 9 gun surdu ve mary tahta gecti. Bu olay buyuk bir halk destegiyle olmustu. Bir sure sonra kardesi prenses Elizabeth bir isyan baslatti. Isyana katilan 2 grup vardi: jane in tahta gecmesini isteyenler ve Elizabeth in hukumdar olmasini isteyenler. İsyan bastirildi ve adi gecen herkes; prenses de dahil olmak uzere kuleye kapatildi. Jane ve onun sag kolu idam edildi.

    Mary ispanya nin katolik kraliyla evlendi ve iki basarisiz hamilelik yasadi. Bu evlilik ulkenin katoliklesmesini saglayacakti. Ingilizlerin " varolan en kotu kadin" dedikleri kralice 1. Mary ulkedeki protestanlari canli canli yakmistir. Ulke capinda korkumc bir teror ve katliama sebep olmustur. Bu nedenle de lakabi bloody mary yani kanli mary dir.


    Bana kalirsa zaman icinde bu iki hikaye harmanlandi. Tabutu kaziyan kucuk mary nin kanli elleri kralice mary nin oldurdugu insanlar ile birlestirilip bir hikaye turetildi. Ayna meselesine gelince; bir kaynaga gore ayna olayindaki Ritual lerle kralice mary nin yasarken sergiledigi davranislar ortusuyor.

    Sunu bilin ki cinler aynadan cikip bedenini ele gecirebilcek uaratiklar degildir.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler...
    Dediğin efsaneyi duymuştum . :D

    YanıtlaSil
  3. ben denemek için lavoboya gittim herşey hazırdı tam kelimeleri sölicem baş harfi bile ağzımdan çıkmıor bişi sölememi engellior sanki dilim dönmüor ne kadar uğraşsamda kim bilir belkide korkudandır ama bunu araştırıcam uzun araştırmalar sonucu bişilere vardım dahada araştırma yapark bu işin en ince detaylarını ble öğrencm şmdilk siteler ve kütüphaneler yardımıyla lakin ilerde bu olayın yaşandaıgı semte gitmeyi düşünüorm

    YanıtlaSil